top of page

Standaard Plaatrubber

We stockeren eveneens alle diktes van algemene rubbers die veelvuldig in de industrie gebruikt worden, zoals NR, SBR, NBR, CR, EPDM, PU, Silicone, ...

Standaard Plaatrubber
Natuur Rubber (NR)

Natuur rubber heeft een zeer goede scheur- en slijtageweerstand. Natuur rubber is het meest gebruikte rubber in omgevingen waar het materiaal wordt blootgesteld aan constante wrijving. Ook is deze kwaliteit goed koude bestendig, maar slecht weerbestendig. Temperatuurbereik -25° C tot +80° C.


Styreen Butadieen Rubber (SBR)

Met zijn goede mechanische en elastische eigenschappen is SBR een van de meest populaire rubberkwaliteiten voor industriële toepassingen. De goede slijtageweerstand maakt het tot een kwaliteit met een lange levensduur. Wel is deze kwaliteit matig weerbestendig. Temperatuurbereik -20°C tot +70°C.


Ethyleen Propyleen Rubber (EPDM)

EPDM heeft een hoge weerstand tegen veroudering, ozon, warmte en vele chemicaliën. Gezien de zeer goede weerbestendigheid is EPDM uitermate geschikt voor gebruik buiten. Verder is deze kwaliteit stoom- en waterbestendig en heeft het een hoge en lage temperatuur stabiliteit. Ook is EPDM bestand tegen glycol ether hydraulische vloeistoffen, maar is niet geschikt voor aardolie vloeistoffen. Temperatuurbereik -25°C tot +100°C.


Chloropreen Rubber (CR)

Chloropreen, beter bekend als neopreen, is vanwege zijn eigenschappen een multifunctionele rubberkwaliteit.

De chemische bestendigheid is beter dan die van de SBR. Deze kwaliteit heeft naast goede mechanische en elastische eigenschappen een betere warmte-, weer- en ozonbestendigheid. Wel heeft deze kwaliteit een slechte koude flexibiliteit. Temperatuurbereik -20°C tot +80°C.


Nitril Butadieen Rubber (NBR)

Beter bekent als nitril. Deze kwaliteit heeft een goede bestendigheid tegen water, olie en vetten. Het is superieur aan de meeste elastomeren wat betreft blijvende indrukking, slijtage en vormvastheid bij lage temperaturen. Wel is deze kwaliteit matig weer-, ozon- en UV bestendig. Temperatuurbereik -20°C tot +80°C.


Siliconen Rubber (MPQ)

Siliconen rubber heeft een uitstekende weerstand tegen extreme temperaturen. Temperaturen zo hoog als 200°C hebben weinig effect op de fysieke eigenschappen van het elastomeer. Het heeft tevens een zeer goede weerstand tegen zonlicht, ozon, zuurstof en gassen en bezit het elektrisch isolerende eigenschappen. Ook is het waterafstotend en hecht het niet. Echter heeft deze kwaliteit een slechte trek- en scheursterkte, slijtage- en stoomweerstand. Temperatuurbereik -60°C tot +220°C.


Polyurethaan (PU)

Polyurethaan heeft een uitstekende slijtvastheid bij gematigde temperaturen. Deze kwaliteit wordt toegepast waar een hoge slijtvastheid, een hoge hardheid, danwel een goede elasticiteit vereist is. PU is bestand tegen olie, bepaalde oplosmiddelen, vetten, ozon, UV en weer. Wel is deze kwaliteit slecht bestand tegen warm water, zuren en basen. Temperatuurbereik -30°C tot +80°C.

bottom of page